Begagnad segelbåt?

Standard

Det är en stor investering att köpa en segelbåt, och det är därför förståeligt att många väljer att köpa en begagnad i stället för en ny. Att köpa en begagnad segelbåt är betydligt billigare, och den båt man får behöver inte vara sämre än en ny, men det finns ändå vissa risker med ett sådant köp. Är man förberedd och påläst kan man dock minimera dessa risker, och på så sätt få njuta av en prima segelbåt till ett lågt pris.

Det första man bör göra är det samma som när man ska köpa en ny segelbåt: läs på! De flesta vet hyfsat mycket om bilar, och därför behöver man inte läsa på alltför mycket när man ska köpa en. Segelbåtar är en annan femma, och kunskap är makt. Läs på om terminologi, seglingsegenskaper och allt annat, och ta gärna hjälp av olika onlineforum. Fråga, seglingsentusiaster är oftast mer än villiga att svara och förklara.

Försök också ta reda på information om den som säljer. Verkar det vara en hederlig typ, eller finns det frågetecken? Se också till att alla papper är i ordning. Se också efter om priset verkar bra och rimligt, jämfört med vad båten skulle kosta att köpa ny. Innan du köper båten ska du också gå igenom den noga, för att finna fel. Här kan det vara en mycket bra idé att ta hjälp av en expert, någon som har erfarenhet av segelbåtar och segling. Slutligen så provsegla båten innan du köper den, så att du får en uppfattning om dess egenskaper.

Leave a Reply