Dags att kliva ur ruffen

Standard

Jag är inte världens mest fåfänga kille – men hyfsat kroppsmedveten blir man per automatik i mitt jobb. Nu är det snart dags för sommarens seglingar och lite mer överkroppsstyrka skulle inte skada varken i momenten när seglen är tunga eller när man sitter på båten utan skjorta. Med andra ord är det hög tid att börja lyfta lite vikter. Här tycker jag att det är vettigt att låta det kosta lite och inte ge sig ut och jaga det billigaste man hittar – man vill ju inte lyfta skrot.

Jag har tränat tillräckligt mycket för att veta vad jag tycker om och att gilla det man gör är verkligen nyckeln till att träningen blir genomförd. Jag tycker om att träna med hantlar och därför har jag idag beställt ett gäng sådana. Just nu längtar jag tills paketet anländer och projektet båtkropp 2017 kan påbörjas.

På nätet finns det alla möjliga träningsprogram men jag har beslutat mig för att göra ett eget. Det är fokus på överkroppen och där kommer jag åt i princip allt med hjälp av hantlarna. Detta kompletterar jag med övningar där kroppstyngden får agera motstånd. Bålen och ryggen går visserligen att träna med hantlar men här bedömer jag att jag får bättre resultat med en del statiska övningar som jag kompletterar med situps och rygglyft. Det finns som bekant en mängd olika varianter på situps så det kommer inte på något sätt bli långtråkigt.

Löpning, gäsp

Men det spelar egentligen ingen roll för det visuella hur mycket muskler man har, det handlar om vad man paketerar dom i. Med andra ord kan jag inte visa upp de muskler jag bygger om jag inte samtidigt bränner fett. Normalt börjar folk prata löpning så fort fettförbränning kommer på tal. Men jag kommer lägga upp det lite, jag vill kunna bränna fett enligt mitt vanliga schema även när jag är ute till havs så jag kommer fokuserar på högintensiv förbränning. Då pratar vi burpees och andra upphopp, som jag kan göra på frontdäck på båten. Jag gör inget program här mer än att jag vet att jag ska köra så hårt jag kan minst tre gånger i veckan, oavsett om det avslutats med en dusch hemma eller ett hopp ner i saltvattnet.

Leave a Reply