Ett bra alternativ när man är i farten

Standard

naturdietJag älskar att laga mat, men vissa dagar hinner man helt enkelt inte. Jag brukar visserligen göra matdosor och frysa in för de dagar som jag vet att jag inte kommer hinna laga mat, men ibland är man ju inte hemma förrän sent på kvällen, och äta måste man ju göra ändå. På sådana dagar lockas många att köpa en snabb hamburgare på drive-in eller kanske smita in på en pizzeria och ta en kebabrulle, och visst händer det att även jag faller för den lockelsen ibland. Jag brukar dock försöka undvika den typen av snabbmat så gott jag kan. Det är trots allt inte alls bra för kroppen, och jag brukar också få väldigt uppblåst mage när jag stressar i mig fet mat.

Min lösning är istället att ha med mig en måltidsersättning. De finns både som bars och som smoothies, och de finns i olika smaker. Jag brukar till exempel köpa Naturdiet på Svensk hälsokost. Det är bra priser där, speciellt om man köper storpack. Måltidsersättning är mycket nyttigare än ”vanlig” snabbmat. Det används ju av personer som vill gå ner i vikt, men man behöver inte ha det som mål för att äta måltidsersättningar. Att man inte går upp i vikt av sin snabbmat är ju positivt, för det är ju annars risken om man äter för mycket pizza och hamburgare. Så det är ett tips till de som är ute i farten och vill ha ett nyttigare alternativ till snabbmat. Dessutom är det ju väldigt enkelt då det tar liten plats och kan ätas i princip var som helst!

Leave a Reply