Funderar på att flytta till Stockholm

Standard

Som livet är just nu så består väldigt mycket av min vardag av pendling. Jag jobbar för närvarande i Stockholm, på ett arbete som jag trivs väldigt bra med, men det är det här med pendlingsavstånd som verkligen börjar tära på mig – samtidigt som jag läste denna artikel och blev lite skrämd. Jag bor just nu i Västerås, vilket betyder att det är långa resor som jag behöver göra varje dag till huvudstaden. Ofta brukar jag kunna sova i min övernattningslägenhet, men jag vill ju komma hem till familjen också, vilket betyder att jag inte kan stanna speciellt många gånger. Det gör ju hyreslägenheten till en dålig affär.

Tankarna har börjat vandra österut
Jag har därför tänkt att kontakta fastighetsmäklare i Stockholm för att få ett hum om möjligheterna med att hitta bra bostäder där, så att ett hus och en lägenhet kan bli ett bra hus i bra läge i Stockholm. Familjen verkar dessutom vara med på noterna riktigt bra, och ser faktiskt fram emot vad jag kan komma att lära av mig när jag pratar med mäklaren. Vi får väl helt enkel vänta och se.

Jag hoppas dock på att det kommer att lösa sig, för oavsett om det kommer att innebära att vi kommer att behöva betala mer per månad för hushållet, så finns det andra delar av ekonomin som vi kommer att spara in på, speciellt när det kommer till transportkostnader. Därför tror jag, som läget är just nu, att vi kommer att tjäna på att flytta till Stockholm, hur märkligt det än må låta. Det ska bli kul att se var det slutar, och speciellt kul ska det bli att bo närmare mina kollegor på jobbet!

Leave a Reply