Höstrenoveringen närmar sig

Standard

Det vankas höst och snart behöver skutskepparn få lämna vattnet för i år. Vi har en del saker att ordna under vintern för att hon ska hålla skicket, så det är lika bra att ta upp henne tidigare i år tänker jag. Såhär från Augusti och framåt brukar vi sällan segla så mycket ändå. Högtiden har ju redan passerat så att säga, nu är det ju vardagsliv igen.

Påfyllning i förrådet
Jag och de grannar som har båtplatserna bredvid varandra har ett förråd med diverse renoveringsprylar som kan behövas för båten. Genom att vi delar på allting så kommer vi undan med lägre priser, vilket alltid är en fördel. Senast var det Anders som fyllde på med lite puts, avfettning och dukar och nu är det min tur att fylla på lite för motorunderhåll.

Anders tipsade mig om att kolla efter smörjmedel för motorer på nätet, då han själv hade hittat bra priser där – så självklart gav jag mig ut för att kika. På SGA hittade jag riktigt bra smörj som  jag klickade hem. Sedan hade de en del annat intressant också, men det blev för privat bruk istället. Kul när man hittar nya ställen att handla på!

Det vankas utomlandsresa
Frugan räknar dagarna nu inför vår utomlandsresa. Vi bokade ju en vecka på Cypern och drar nu i Oktober, så det närmar sig! Ska bli riktigt härlig faktiskt. Vi har bokat in oss till Fig Tree Bay i ett lägenhetshotell där. Ska tydligen finnas helt utomordentliga stränder där, och även (hör och häpna!) möjligheter till segling! Att få segla på klarblå vatten bland färgglada fiskar och korallrev har så länge varit en dröm, så jag hoppas verkligen att vi kan ha råd och tid med det medan vi ändå är där.

Frugan är mer inne på att testa SUP (Stand up Paddling) som ska vara någon ny grej av surfing, om jag förstått det rätt. Man står upp och paddlar sig fram på en surfingbräda. Men det är väl klart jag kan testa det om hon ändå ska göra det, även om jag är lite rädd för min dåliga balans. Men hamnar man i vattnet så gör man. Det spelar väl ingen roll 🙂

stand up paddle

Leave a Reply