I väntan på ljusare tider

Standard

Det är fortfarande ett tag kvar tills våren är här och det börjar bli möjligt att segla. Självklart räknar jag dagarna, men jag försöker att inte längta alltför mycket – det finns ju mycket roligt i livet som inte alls har med segling att göra, och som inte är bundet av årstidernas växlingar. Det gäller helt enkelt att fokusera på det livets goda som finns tillgängligt nu och inte förlora sig i längtan efter framtida händelser. En sak är ju hemmet: under vintern tillbringar jag ju mer tid inomhus än under någon annan tid under året. Inredning och möbler är ju en av mina passioner, och nu när det är grått, kallt och snöigt ute får jag ju min belöning och alla pengar och allt arbete jag lagt ner på att skaffa det bästa blir helt plötsligt värt det.

Vintern är helt enkelt den tid på året då jag blir en riktig hemmaman och fokuset ligger på ”hemtrevlighet”. Mitt intresse för matlagning blossar upp och jag tillbringar mycket tid vid spisen. Det blir också en tid att bjuda hem vänner och bekanta på goda middagar med fint vin – en tid att umgås, helt enkelt. Vintern är för mig en munter tid, en tid att umgås. Inte så att jag blir en ensamvarg på sommaren, men mitt intresse för matlagning, inredning och vin i kombination med att jag inte kan segla gör mig mer social.

Men trots allt detta: visst längtar jag efter sommaren och att återigen kunna lätta ankar!

Leave a Reply