Konsten att hitta tid

Standard

Det är inte direkt lätt att hitta all den tid som man behöver varje dygn. Det är frustrerande att gå och lägga sig med känslan av att man borde ha gjort mer under dagen, men att det inte gick. Mycket tid läggs på sådant som måste prioriteras, men som ändå är bland det tråkigaste man kan göra. Det jag pratar om främst är administration, både på jobbet och hemma. Det är delar som aldrig kommer att försvinna, som hela tiden måste lösas, eftersom att det är hög prioritet på dessa delar – annars rasar allt. Dock är det väldigt skönt när det är gjort. Då känner man hur en sten lättar från magen, och man får äntligen tid till att göra sådant man är intresserad av eller anställd för. Med andra ord finns det en skräckblandad förtjusning i administration för mig – det är riktigt plågsamt under tiden, men det är få saker som får mig att må så bra som när det är gjort och blir rätt.

workbook-1205044_640

Effektivitet är en skön kudde

Jag jobbar och står på och har många gånger mycket med ekonomin att hantera på företaget. Gudarna ska veta att det tog ett tag för mig att komma in i arbetet, då jag haft begränsad erfarenhet av ekonomi innan jag började här. Men de trodde på mig, och jag kände samtidigt att det var en utmaning som passade mig, och det har visat sig att jag är ganska bra på det. Men jag brukar säga att en ekonom inte är bättre än sina verktyg och det är verkligen sanningen. För visst, man kan sitta och vända papper och köra med penna, men det tar alldeles för lång tid för att vara effektivt. Därför är olika verktyg verkligen hemligheten till de där sköna känslan i magen. Det är tack vare dem som jag har lyckats cementera min roll som den som har koll på ekonomin i företaget – och det har samtidigt blivit lättare.

Var hittar man då alla dessa program som gör jobbet enklare? Ja, det beror ju på vad det är man är ute efter. Det finns många olika varianter på tjänster som kan hjälpa en men olika saker, allt från redovisningsprogram, kundhanteringsprogram och bokföringsprogram. Det man får vara medveten om är att dessa tjänster kostar, men när man samtidigt börjar räkna på det så kommer man snart inse att tjänsten som dessa program gör kommer tillbaka till företaget. De sparar nämligen mycket tid, eftersom dessa typer av uppgifter på företaget inte är möjliga att fakturera. Mindre tid på administration betyder mer tid på tid som kan faktureras mot kund. Dessa program betalar alltså sig själva flera gånger om, och det är väldigt kul att se. Det går att hitta på många ställen, men jag har valt att hämta de program som jag kör från www.bliinfo.se. Där erbjuds heltäckande tjänster, som inte lämnar några lösa trådar.

Leave a Reply