Lite tips inför sommaren!

Standard

Nu hade jag tänkt att lämna havet för en stund och återvända till fastlandet och ta upp ämnet bilar. När det börjar bli vår så är det dags att ge bilen en liten vårstädning och då är det samtidigt bra att kolla över delarna på bilen, både sådana som du själv kan byta och sådant som eventuellt behövs åtgärdas i verkstad. Här kommer mina främsta tips på olika områden.

Däcken

Även om det är väldigt förlåtande väglag i Sverige under sommartid så är bra och fräscha sommardäck väldigt viktigt. Det kan många gånger vara skillnaden mellan liv och död. Se därför till att alltid ha bra mönsterdjup på däcken, även om det känns säkert. Lagen säger 1,6 mm minst, men det är verkligen i minsta laget.

Rutorna

stenskott

Farligt med stenskott

Kolla så att rutorna är som de ska, och att inte våren fört med sig något nytt stenskott eller liknande skada. Det är kanske framför allt vindrutan som det berör, men det är minst lika viktigt att kolla de andra rutorna också så att de ser bra ut. Antingen kan du behöva laga rutan eller rentav byta den, och båda sakerna gör du bäst hos en firma.

Lamporna

Också det något som kanske inte känns så relevant under sommartid då det är väldigt bra ljus ute, men faktum är att det är lag på att ha nästan alla lampor (lamporna vid registreringsskylten är undantag, där behöver bara en lysa) fungerande, och har du inte det kan du riskera att åka på böter. Dessutom blir det en anmärkning i besiktningen om du skulle besikta bilen med trasiga lampor.

Leave a Reply