Om mig och bloggen

HåkanVarmt välkommen till min blogg! Jag heter Håkan och jag skriver om det mesta men väldigt mycket om min segelbåt som heter Skutskepparn – därav namnet på bloggen. Jag älskar nämligen att segla och jag gör det så ofta jag kan. Det finns inget bättre än att känna de salta vindarna och låta solen värma ens ansikte när man glider fram över vattnet och lyssnar till vågornas kluckande och måsarnas skrän. Jag känner en sådan frihet när jag är ute och seglar, och det är nog just därför som jag tycker så mycket om det. När jag är ute med segelbåten finns det inga gränser. Det infinner sig liksom ett känsla av att jag skulle kunna fortsätta in i horisonten om jag ville.

Visst har jag många gånger funderat på att göra längre seglingar, men hittills har det inte blivit av. Jag skulle kunna fortsätta in i horisonten, men jag vet också att det krävs otroligt mycket planering för att en längre segling ska bli lyckad. Man måste veta vad man ger sig in på, vad man ska ha med sig och en massa andra viktiga saker. Jag hoppas att jag kan förverkliga min dröm att segla jorden runt någon gång i livet, men så länge nöjer jag mig med den där känslan av att horisonten finns där och att det går att ta sig dit om man bara vill och bestämmer sig för det.

Men nog om seglingen nu, den här bloggen handlar trots allt inte enbart som segling utan också om mina andra intressen. Jag är nämligen väldigt förtjust i inredning och matlagning, och det skriver jag också en del om. Mitt intresse för inredning kom i vuxen ålder, men matlagning har jag tyckt om sedan jag kunde hålla i en visp. Jag funderade på att bli kock när jag var yngre, men slumpen och livet styrde mig i en annan riktning och jag blev istället sjukgymnast. Nu tycker jag faktiskt att det är skönt att det blev så. Jag tror nämligen inte att jag hade uppskattat matlagningen så mycket om jag hade sysslat med den både på jobbet och på fritiden.

Jag hoppas att ni vill följa bloggen om mig!