Personliga presenter med tanke bakom

Standard

Det verkar som det kvittar hur många år som går – det blir aldrig lätt att hitta en bra present till sin hustru! I alla fall om man inte har lite ambitioner med sin present, att överraska med någonting mer än blommor och choklad. Lite konstigt det där hur svårt det kan vara att hitta på en bra present till någon som man står så nära. Men det är klart, det är väl just därför det blir svårt: man vill ju överraska och att överraska någon som känner en mycket väl? Inte det lättaste. Dessutom så vill jag ju att det ska märkas att presenten kom från mig och inte från någon annan.

Det gör att jag brukar börja leta efter bra presenter i god tid. Helst vill jag ha åtminstone två-tre alternativ som jag tycker är bra att välja mellan minst en månad innan det är dags. Att vara ute i god tid är en bra idé. Risken för att hon sedan på egen hand skulle köpa just det jag valt ut till henne bedömer jag som mycket liten, även om den finns där. Men om det händer… ja då har jag ju en back-up present att köpa i stället. Jag är som en scout, alltid redo! Eller nja, för det mesta är jag inte det. Men när det gäller just presenter så gör jag mitt bästa, speciellt när det gäller presenter till min bättre hälft.

Så vad blev det för någonting i år (jo, det är redan avklarat. Ni tror väl inte jag skulle avslöja en födelsedagspresent i förväg här?)? Det blev någonting som jag inte köpt förut, ett smycke. Det kan jag garantera att min kära hustru inte väntade sig, fast det kanske är en mer normal typ av present. Hon vet ju hur jag försöker hitta på någonting speciellt och annorlunda. Så då blev en icke-överraskning i stället till en överraskning! Men att bara ”överraska genom att ge bort ett smycke var givetvis inte nog. Mer än så tänkte jag allt.

Edblad smycke

Jag kollade runt lite på Blingit, en sajt som säljer smycken från mängder med olika designers, kända som okända. Jag fastnade då för smycken från Edblad (Hans och Cathrine Edblad). Först tack vare beskrivningen av dem, där det står att de ”hämtar sin inspiration från hemmet på Singö i Stockholms skärgård”. Låter ju utmärkt, den som bor i Stockholms skärgård måste ju definitivt vara lite båtintresserad och skärgårdsinspiration = sjö- och havsinspiration. Med tanke på att jag är seglingsfantast så passade det ju som hand i handske!

Valet föll till sist på örhängena Liz Rose som i mitt tycke har en känsla av hav, korall och vatten. Riktigt snygga och spännande och ser inte riktigt ut som några andra örhängen jag sett. Alla deras Liz Rose-smycken (förutom örhängen även ring, halsband och armband) tycker jag är riktigt spännande och fina, men det fick räcka med örhängena för den här gången. Hustrun verkar dock nöjd, så vi kommer kanske att komplettera med övriga tre för att få en full uppsättning.

Leave a Reply