Så har vi en ny regering…

Standard

Så har vi nu en ny regering, med både spännande och mindre spännande namn. Om det nu är så att denna regering kommer att överleva längre än till budgetomröstningen vet vi inte ännu. Sverigedemokraterna kan ju komma att sätta käppar i hjulet, och egentligen borde väl regeringen ha ett lite bredare underlag än vad som nu blev fallet. Men det är lite svårt att se vilka partier som skulle ingå i en sådan regering. En svag regering som måste söka stöd över blockgränserna tycker dock undertecknad inte nödvändigtvis är en dålig idé, utan snarare tvärtom. Politiker ska helst inte göra för mycket. Det brukar bli bäst så.

Den regering vi nu fått känns också inte speciellt spännande, med ett eller annat undantag. Margot Wallström som utrikesminister var nog den största lågoddsaren på många långa år. Men det känns som ett tryggt och trevligt val. Den största överraskningen var annars Disneyklubbens före detta programledare Alice Bah Kuhnke, som blev kultur- och demokratiminister. Visst är det en trevlig tjej och så, men ändå. Det mest oväntade ministervalet någonsin? Efter att ha kollat upp hennes meriter de senaste 15 åren så verkar det inte riktigt lika konstigt. Men ändå. Ska bli väldigt spännande att se hur detta utvecklas.

Men mest av allt vill jag inte bry mig om politik alls; i år har jag fått tillräckligt för en hel livstid av den varan. Lyckligtvis så går det fortfarande att segla. Vilket jag ska göra nu, och inte ägna en enda tanke åt riksdag, regering och slika påfund som finns där för att göra jobbet svårare för oss vanliga skattebetalare. Kanske dags att segla iväg till söderhavet och hitta en öde ö att slå mig ner på?

Leave a Reply