Sjung om studentens lyckliga dar…!

Standard

Det är den tiden nu, då våra ungdomar runt om i landet tar det stora steget från 15 års studier ut i vuxenvärlden. Jag minns själv hur det var kring den där tiden. All oro för framtiden fanns ännu inte, utan man såg enbart möjligheterna och var så lycklig över att skoltiden äntligen var slut. Vad som hände efteråt spelade egentligen ingen roll, det handlade om att befinna sig där, i den stunden, och njuta av tillvaron tillsammans med sina kamrater. Det är inget som man någonsin vill ta ifrån dem och det är deras rätt efter många hårda och tuffa år i skolan. Alla har förtjänat det och det är ett minne som de kommer att bära med sig resten av livet.

Vad ger man egentligen i present?
Det är många år sedan som jag tog min student men jag miss den med glädje. Det var ett tydligt tecken på att man hade blivit vuxen, att det var nya saker som kom att förväntas av en och att det var en ny värld som stod öppen för en, där man själv fick bestämma vad det var man ville göra. Du var en färdig berättelse som väntade på att få bli skriven på de tomma blad som var framtiden, och det är en berusande känsla som jag tror att många också känt i dagarna.

När man inte själv tar studenten så får man helt enkelt uppvakta de i sin närhet när de tar sin, och i sommar var det dags för min systerson att ta stegen och springa ut genom dörrarna, med hatten på huvudet och skrika ut sin glädje till hela världen. Problemet som jag hade inledningsvis var att hitta rätt typ av present, för jag ville ju ge honom något fint, samtidigt som det var något som representerade en helt ny fas i livet. Jag spanade runt på nätet och hittade till slut en sida där man kan köpa riktigt fina presenter, som dessutom går att få med gravyr. Jag tänkte direkt att det inte blir bättre än så, så det fick bli en riktigt stilig penna med datum för studenten och hans namn på pennan.

Det här är en gåva verkligen gick hem, och en graverad studentpresent är ett hett tips för dig som funderar på vad du ska ge. Det är elegant och smakfullt och ger en känsla av att tillhöra vuxenvärlden, och det finns dessutom praktisk användning av det. På sidan som jag hittade så gick det att välja mellan mängder av olika produkter, och det är trevligt eftersom att det då blir lättare att hitta en studentpresent som passar den personen som man tänkt fira. Dock håller sig presenterna inom den här vuxna ramen, vilket jag och säkerligen många med mig uppskattar.

Sommar, semester och ledighet
Studenten har verkligen den perfekta inramningen. Det sker i början av sommaren, där man har en hel underbar sommar framför sig med ledighet och föräldrar som går på semester. Stämningen i landet är en helt annan än vad det brukar att vara och det är verkligen något som behövs efter ett halvår med vinter och slit. Studenten är verkligen någonting alldeles speciellt i alla människors liv och jag är så lycklig över alla som får dela den här upplevelsen av mig. Jag kan fortfarande texten till studentsången, och är det någon som saknar den så tänkte jag att vi kunde sjunga den tillsammans här:

Leave a Reply