Skillnaden mellan segel och motor

Standard

Bild: Marinaman.se

Bild: Marinaman.se

Det är klart att skillnaden är tämligen uppenbar till första anblick. Den ena båten använder segel och den andra använder motor. Men det är långt ifrån allt som skiljer dem emellan. Den absolut största skillnaden är nämligen behovet av tillbehör till båten, för där är det segelbåten som varje gång går segrande ur striden. Många av er har säkerligen heller ingen aning om vad olika typer av båttillbehör heter, eller vad de används till, vilket i slutändan gör segling till en betydligt svårare konst än vad du först trodde. Det krävs mycket för en bra segeltur.

Grejen med segelbåtar är att de är väldigt känsliga, och det är inte för utan som jag ibland beskriver det som att båten och dess tillbehör är som en kedja, där den svagaste länken kan fälla hela båten. Segelbåten har många små, viktiga delar och tillbehör som behöver vara av hög kvalité för att de ska fungera tillsammans, och då fungerar det inte att köra med gamla och nya samtidigt. Det behövs uppdateras, och det är nästan alltid lite problematiskt att ordna med säsongens nya tillbehör.

Lyckligtvis finns numera nätet, även för oss segelbåtstokar. Det betyder att det finns bra sidor som har stora utbud, där det faktiskt går att hitta alla de båttillbehör du behöver inför kommande säsongen. Det har varit guld värt för mig, och sparat mig mycket tid när jag slipper springa runt i olika butiker i jakt på det som behövs för seglingen. Nu behöver jag endast klicka fram det jag behöver och beställa det. Sen får jag det hemskickat. Väldigt smidigt och väldigt lätt.

Leave a Reply