Stark inför sommarseglandet

Standard

BCAADet krävs en massa hårt arbete för att segla, och mycket av detta hårda arbete kräver att man är någorlunda stark. Segling är helt enkelt en form av träning, där man bygger upp sina muskler. Själv är jag hyfsat stark och seglandet är inga större problem för mig men det kan ju alltid bli bättre. Så det är ju bara att komplettera seglingen med lite extra tränande. Under vinterhalvåret blir det ju inte mycket seglande vilket betyder att man måste hålla kroppen i trim på andra sätt – genom träning då, exempelvis.

Jag har ju tidigare skrivit om måltidsersättningar, som ju är en form av kosttillskott, vilket väckt mitt intresse för området. Därför har jag läst på lite om BCAA (Branched chained amino acids) hos bcaa.se. BCAA är en samling aminosyror som hjälper till med återbildningen av protein. Vad detta innebär i korthet är att muskler bryts ner långsammare vid träning och byggs upp snabbare. Med andra ord: om man vill ha muskler så är BCAA någonting att satsa på. Så jag har börjat prova på det i samband med träning.

Hur pass väl det fungerar vet jag inte ännu eftersom jag just har börjat med det. Men enligt allt jag läst så är det inte frågan om någon New Age-flum, utan det grundar sig på seriös kemi, biologi och vetenskap. Jag har inga tvivel om att jag kommer att se tydliga resultat. När seglingssäsongen drar igång igen så kommer jag att vara starkare och bättre förberedd än någonsin!

Leave a Reply