Varje sommar samma visa

Standard

Det kommer som ett brev på posten varje gång. Insikten av att fönstren på huset är alldeles för gamla och behövs bytas. Det är när våren börjar komma som man kan ana det, att fönstren ser flammiga ut, och hur mycket man än försöker att tvätta dem så går det inte. De fortsätter se smutsiga ut. Det är samma sak med fönsterkarmarna, som tappar mer och mer färg för varje år som går och varje år säger jag att jag ska måla om, jag ska byta, men jag kommer aldrig riktigt till det läget. Det gör att sommaren sedan ytterligare en gång påminner mig om vilka hemska fönster jag faktiskt har.

Men nu så har jag i vilket fall nått ett steg längre än vad jag har gjort innan. Jag har börjat titta på alternativ som jag skulle kunna byta till. Det som lockade mig mest var Nordiska Fönster och det är av den enkla anledningen att man kan bygga ihop sitt egna PVC-fönster på webbplatsen. Det betyder alltså att jag själv kan bestämma lite hur fönstret kommer att se ut, men eftersom att jag inte har någon jättebra koll så är det väl läge att titta på några grunder, så att jag har något att stå på.

Jag har många dubbelfönster, och gillar att bara kunna öppna ett så att det andra kan vara stängt, och då är definitivt den utåtgående pardörren något som lockar, eftersom jag hellre öppnar fönster utåt än inåt. Jag är också väldigt sugen på att prova på ett runt fönster, inte minst med tanke på att det får mig att tänka på båten och havet.

Leave a Reply