Vinterbona båten

Standard

Vintertid är tiden då man börjar fundera på vad som behövs uppdateras inför kommande säsong med båten. För er som inte redan visste det så är det dyrt att äga en båt och det är ännu dyrare att också ta hand om den. Båtar må vara väldigt välbyggda och kunna uthärda väldigt mycket genom årens lopp, men det kräver också att man omsorgsfullt tar hand om dem för att de ska fortsätta kunna hålla den kvalité som man förväntar sig.

Att pyssla med båten är en av mina stora passioner, och det blir lätt så att timmarna bara rasar iväg när jag ser till att allt skyddas och uppdateras inför den kommande säsongen på vattnet. Det som är väldigt viktigt att tänka på är att göra det nu under vintern, när båten är upptagen, för skulle man påbörja detta arbete under våren så finns risken att man inte kommer i vattnet så tidigt som man faktiskt hade velat, eller att man skyndar på arbetet på ett sätt som gör att båten inte får det skyddet som den behöver.

Bra grejer är skillnaden

Det som verkligen avgör om en båt kommer att hålla eller inte handlar om de detaljer man lägger ner sig på. Visserligen är det så att det fysiska arbetet måste göras, men om det inte görs med rätt grejer så är det egentligen ganska lönlöst. Det kan fungera, men det är sällan det gör det på ett sätt som känns tillfredsställande eller bra. Att köpa saker som ligger i de lägre prisklasserna är med andra ord ett säkert kort för att man ska känna sig osäker och nervös för om båten kommer att hålla eller inte, och med tanke på all den tid och kraft som man lagt ner på båten, och dessutom de pengarna man spenderat, så känns det idiotiskt att välja de billigaste möjliga när man rustar den eftersom att det är som att kasta pengarna i sjön. Därför är det alltid värt att kosta på sig grejer av bästa kvalité.

Det senaste som jag köpte nytt var nya Harken genomföringsblock till en bra hantering av linorna på båten. Att man ska kunna sköta dem på ett bra och tillfredställande sätt är av yttersta vikt när det gäller segelbåtar och därför är dess små delar så otroligt viktiga för att få hela båten att fungera som man vill att den ska fungera. Det kan tyckas för många vara småsaker detta, som genomföringsblock och alla andra viktiga block, men det är otroligt viktigt för funktionen. Och som sagt, gör inte misstaget att köpa det billigaste på marknaden bara för att det lockar. Ni kommer att utsätta er själva och era båtar för risk, en risk som faktiskt aldrig någonsin är värd att ta.

Leave a Reply